Flora si fauna dealurilor din Portalegre, obiective turistice Portalegre

Flora si fauna dealurilor

Obiectiv turistic din Portalegre

Serra de Sao Mamede ofera o paleta incredibil de diversificata de plante si animale, deoarece aceasta face legatura intre doua zone ecologice: Atlanticul si Mediterana. Terenul compus din cuartit, calcar, sist bitumi-nos si granit sustine aproximativ 800 de plante, inclusiv stejari, castani, stejari de pluta, maslini si rarii muschi si licheni.

Nu exista mai raritati in flora de pe serra, insa mai mult de jumatate dintre pasarile Portugaliei care fac cuib, inclusiv bufnita, vulturii lui BoneIIi, cateva specii de vulturi si dropia se gasesc aici.

De asemenea, se pot vedea cele mai mari colonii de lilieci din Europa si speciile endemice Peninsulei Iberice, precum tritonul lui Bosca, broasca moasa iberica si marea sopar-la a lui Schreiber. S-ar putea sa zaresti, de asemenea, ciudata vulpe, cerbul rosu, berze (albe si negre), ponei spanioli, vidre, mistreti si manguste egiptene.

 
Bilete de avion spre Portalegre:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Flora si fauna dealurilor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne