Satul Crato din Portalegre, obiective turistice Portalegre

Satul Crato

Obiectiv turistic din Portalegre

Fermecatorul sat Crato se intinde la 34 km direct spre vest de Portalegre. Importanta sa istorica dateaza din 1350, cand a reprezentat sediul puternicului Ordin al Cavalerilor Ospitalieri (mai tarziu, Ordinul de Malta), iar castelul sau a gazduit doua casatorii regale (Manuel I si Joao al IIl-lea). Astazi, orasul este un loc somnoros, insa frumos, colorat total in galben-sofran si alb, cu arhitectura incredibila in stil medieval, manue-lin si baroc.

Toate strazile duc la eleganta Praca de Municfpio, unde nu ar trebui sa omiti Muzeul Municipal do Crato, gazduit intr-un minunat conac in stil baroc. Exponatele acopera artefactele megalitice (exista 72 de locuri cu megaliti in apropiere), obiectele romane si Ordinul de Malta. Mai exista si o capela din secolul al XVIII-lea si interioarele reconstruite umplute cu obiecte locale donate de sateni.

Nu rata pitoresti-le ruine ale castelului, care a existat intre secolele al XIII-lea si al XVII-lea, aflat la marginea estica a Cratoului.

 
Bilete de avion spre Portalegre:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Satul Crato:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne