Obiective turistice Portalegre, de vizitat in Portalegre, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Portalegre, Portugalia

Obiective turistice Portalegre, Portugalia

 
Vacanta in Portalegre?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Oarecum intr-o pozitie vulnerabila, avand atat granita cu Spania, cat si cu Beiras, Portalegre nu se afla pe traseul turistic principal. Cu toate acestea, este poarta catre dealurile din Sao Mamede si catre cateva sate neconventionale de pe campiile din Alentejo.

Inconjurat de podgorii care cedeaza in fata padurilor de stejar si castani, locul cel mai vizibil din Portalegre, de la distanta, nu este, macar o data, un castel sau o catedrala, ci cosurile gemene fumegande ale unei fabrici.

Aceasta fabrica de procesare a lemnului de pluta a fost infiintata in secolul al XIX-lea de un englez. Cu toate acestea, din punct de vedere istoric, prosperitatea Portugaliei a provenit din fabricarea textilelor, iar faima sa internationala din tapiseriile care rivalizeaza cu cele din Aubusson.

Planurile pentru mutarea fabricii prelucratoare de lemn de pluta Robinson in afara orasului si transformarea cladirilor sale industriale intr-un centru cultural sunt in desfasurare. Iar un avant puternic pentru reinnoire demoleaza casele pentru a dezvalui zidurile vechiului oras in toata splendoarea lor; renovarea castelului; crearea unei piete regionale pentru obiecte mestesugaresti; construirea de locuri de parcare subterane; amenajarea unui centru pentru artele interpretative; si interzicerea accesului masinilor intr-o sectiune a vechiului oras.

In adancul sufletului, Portalegre are o istorie bogata a carei amprenta este evidenta in conacele in stil baroc din interiorul zidurilor, precum si in Se (Praca do Munictpio, inchisa duminica p.m. si lunea) din secolul al XVI-lea, care contine picturi in stil manierist. Fatada catedralei, refacuta in secolul al XVIII-lea, este un exemplu excelent de maiestrie in stil baroc.

 

De vizitat in Portalegre

Portalegre obiective turistice, Ce poti vizita in Portalegre, Top obiective Portalegre, Top atractii Portalegre, Portalegre locuri de vizitat, Locuri de vizitat Portalegre, Locuri de vizitat in Portalegre, Portalegre atractii turistice, Portalegre de vizitat, De vizitat in Portalegre, Ce vizitam in Portalegre, Top atractii turistice Portalegre, Top obiective turistice Portalegre, Portalegre ghid turistic, Calatorii in Portalegre.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne