Catedrala Se din Porto, obiective turistice Porto

Catedrala Se, Porto

Obiective turistice Porto

Se iveste in spatele districtului de la malul raului Ribeira. Edificiul masiv al Se (inchisa la pranz) se ridica deasupra pantelor stancoase ale dealurilor, turnurile sale gemene cu clopote fiind construite din granitul soiid cu care nordul Portugaliei este atat de inzestrat. In ciuda originii de douasprezece secole, catedrala a trecut printr-o renovare radicala la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, cand majoritatea puritatii originale romane fusese pierduta. inca o data, italianul Niccolo Nasoni a fost responsabil pentru mare parte din stratul acoperitor in stil baroc, precum si pentru palatul alaturat al episcopului.

Naosul cu trei nave si placut de gol permite concentrarea atentiei asupra transeptului si altarului foa:-te mult modificate. in partea stanga se gaseste Capela Juramantului Sfant si altarul sau magnific - lucrat pe bucati intre 1632 si secolul al XlX-lea - un exemplu eminent al barbatiei argintarilor portughezi. Uita-te, de asemenea, dupa gratioasa statuie din secolul al XlV-lea a Doamnei Noastre de Vandoma -o personificare a Fecioarei Maria, protectoarea catedralei - care sta intr-o misa excesiv de poleita. Alte cantitati mari de aur brazilian ne orbesc din decoratiunea principala a alta-'dlui, frapant de baroca,. incadra ta de frescele lui Nasoni.

Bilete de avion spre Porto:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Se:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne