Igreja de Sao Francisco din Porto, obiective turistice Porto

Igreja de Sao Francisco, Porto

Obiective turistice Porto

Ca si cum Se nu era suficienta, o alta atractie monumentala a Ribeirei este Igreja de Sao Francisco. Din nou victima a renovarii in stil baroc de la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, Sao Francisco este destul de uimitoare in ornamentarea sa: intreaga suprafata este, efectiv, invelita in lemn sculptat si poleit intr-o dezlantuire de ramuri de vita-de-vie, heruvimi, pasari si animale. Inceputa in 1245, biserica si fosta manastire nu au fost terminate pana in 1425, moment in care ea l-a gazduit pe regele Joao I dupa casatoria sa cu Philippa de Lancaster. Secole mai tarziu, dupa ce adaugirile in stil baroc au fost terminate, excesul decorativ a socat atat de mult clerul, incat nu s-a mai tinut nicio slujba de atunci.

Astazi, elementul cel mai spectaculos ramane o decoratiune mult scoasa in relief, pozitionata la stanga naosului. Ilustrand Arborele lui leseu in lemn policrom si poleit, aceasta infatiseaza 12 regi ai Iudeii sub forma ramurilor unui copac ce se ridica din trupul lui Christos si care se termina cu Fecioara cu Pruncul. Acest tur de forta sculptural a fost facut in anii 1720 de Filipe da Silva si Antonio Gomes, doi artizani locali putin cunoscuti. Mult mai naiva in stil este statuia de granit din secolul al Xlll-lea a Sf. Francis, aflata intr-o nisa la dreapta intrarii.

In partea opusa a bisericii, manastirea reconstruita contine un muzeu mic cu iconografii ecleziastice, precum si unele catacombe neobisnuite in subsol.

Bilete de avion spre Porto:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Igreja de Sao Francisco:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne