Praca da Liberdade din Porto, obiective turistice Porto

Praca da Liberdade, Porto

Obiective turistice Porto

Daca stai in mijlocul pietei, langa statuia ecvestra a lui Don Pedro al IV-Iea pentru a simti pulsul orasului Porto al secolului al XlX-lea - institutiile, industria si comertul sau. Acest dreptunghi inclinat de la nord la sud creeaza o granita neoficiala intre partea estica mult mai saracacioasa, bulevardele pentru oameni bogati dinspre vest si zona Baixa/Ribeira, care se afla pe lista Patrimoniului Universal, dinspre sud.

Bulevardele care conecteaza Praca da Liberdade si piata invecinata dinspre nord, Praca General Humberto Deigado, sunt incadrate de sedii ale bancilor si firmelor importante, toate supravegheate de Pacos do Concelho (primarie) aflata la capatul nordic indepartat Alaturi se gaseste principalul birou de turism al orasului. Aceasta zona este o intersectie sociala importanta a orasului, unde oamenii de afaceri isi intretaie drumul cu cersetorii, gospodinele si copiii de scoala, in timp ce pescarusi planeaza pe deasupra capetelor lor. Ca intotdeauna, Porto este capabil sa isi faca de cap: vino aici devreme intr-o seara de vineri si vei intalni grupuri ad-hoc de functionari cantand la instrumentele lor muzicale favorite. Iar in orice zi calda din timpul saptamanii, cafenelele de pe trotuare dau un ton relaxat. Piata mica este, de asemenea, un punct central important al retelei excelente de autobuze din Porto, permitand conexiuni usoare cu Sao Bento, gara centrala, situata putin mai spre vest. Vechea zona din Porto, catalogata drept teritoriu al Patrimoniului Universal, incepe de la marginea sudica a Praca da Liberdade.

Bilete de avion spre Porto:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Praca da Liberdade:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne