Catedrala Sf. Vitus din Praga, obiective turistice Praga

Catedrala Sf. Vitus, Praga

Obiective turistice Praga
Vacanta in Praga?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

In incinta Castelului Praga, Catedrala Romano-Catolica Sf. Vitus (Katedrala St. Vita) este cea mai mare si cea mai importanta biserica crestina din Republica Ceha.

Catedrala Sf. Vitus gazduieste scaunul arhiepiscopului de la Praga, de asemenea, gazduieste si mormintele numerosilor sfinti si a trei regali boemeni.

Fondata pe locul unei rotunde biserici romane construita in 925 d.Hr., catedrala a fost inceputa in anul 1344 constructia a durat mai mult de 525 de ani pentru a fi finalizata, rezultand un amestec de stiluri gotice moderne, neo-gotice si gotice, alaturi de influente baroce si renascentiste.

Printre acestea se numara ferestrele vitralii uimitoare care descriu Sfanta Treime, un mozaic din 1370 (Judecata de Apoi) si Capela Sf. Wenceslas (Svatovaclavska kaple), cu altarul spectaculos cu bijuterii, cu peste 1300 de pietre pretioase.

De remarcat, desi rar expuse, sunt bijuteriile din coroana ceha (in medie, ele sunt expuse doar o data la fiecare opt ani).

Asigurati-va ca faceti urcarea in turnul principal al catedralei, de 97 de metri, pentru o priveliste splendida asupra Pragai.

Bilete de avion spre Praga:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sf. Vitus:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne