Obiective turistice Praga, de vizitat in Praga, Cehia
Home / Orase / Obiective turistice Praga, Cehia

Obiective turistice Praga, Cehia

 
Vacanta in Praga?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Praga este un oras imens, cu multe obiective turistice, restaurante si viata de noapte. Praga este Capitala si cel mai mare oras din Republica Ceha. Acesta este unul din orasele mari din Europa Centrala si a servit drept Capitala a regiunii istorice din Boemia de secole.

Praga este impartita in zece districte numerotate: Praga 1 pana la Praga 10. Daca va confruntati cu un numar mai mare de cartier, un alt sistem este utilizat. De exemplu, Praga 13 este parte a "vechiului" cartier Praga 5.

Praga 1 este cea mai veche parte a orasului, si are, de departe cele mai multe atractii turistice din oras. Praga 2 contine, de asemenea, domenii istorice importante.

Acest oras magic plin de obiective turistice de neratat precum poduri, catedrale, turnuri si cupole de biserici, a fost reflectat in suprafata raului Vltava pentru mai mult de zece secole. Aproape nedeteriorat de al doilea razboi mondial, centrul medieval ramane un amestec minunat de benzi pietruite, catedrale si biserici cu nenumarate turle toate in umbra unui maiestuos castel din secolul IX. Praga este, de asemenea, un oras modern si vibrant plin de energie, muzica, arta, restaurante si evenimente speciale.

Considerat de multi ca fiind unul dintre cele mai frumoase si fermecatoare orase din Europa, Praga a devenit una dintre cele mai atractive destinatii din Europa Centrala, impreuna cu Budapesta si Cracovia. Milioane de turisti viziteaza orasul in fiecare an.

Praga a fost fondata in secolul al IX-lea. Orasul a prosperat sub conducerea lui Charles IV, care a ordonat construirea Orasului Nou in secolul XIV. Orasul a fost, de asemenea, sub domnintia habsburgica si a devenit Capitala de provincie a Imperiului Austro-Ungar. In 1918, dupa primul razboi mondial, orasul a devenit Capitala Cehoslovaciei. Dupa 1989 multi straini, in special tineri, s-au mutat la Praga. In 1992, centrul istoric a fost inscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In 1993, Cehoslovacia a fost impartita in doua tari si Praga a devenit Capitala a Republicii Cehe, noua Republica.

 

De vizitat in Praga

Praga obiective turistice, Ce poti vizita in Praga, Top obiective Praga, Top atractii Praga, Praga locuri de vizitat, Locuri de vizitat Praga, Locuri de vizitat in Praga, Praga atractii turistice, Praga de vizitat, De vizitat in Praga, Ce vizitam in Praga, Top atractii turistice Praga, Top obiective turistice Praga, Praga ghid turistic, Calatorii in Praga.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne