Amfiteatrul din Pula, obiective turistice Pula

Amfiteatrul

Obiectiv turistic din Pula

Inelul alb al amfiteatrului (sec. I), situat pe un mic deal cu povarnis usor, se intalneste imediat ce intrati in oras.

In ciuda vijeliilor suportate in timp, este inca intact, luminos, puternic: trei siruri concentrice de scari (largime 132,45x105 m, inaltime 32,45 m), doua etaje cu 72 arcade si un al treilea in care sunt taiate deschideri patrate dominate de o rama cu blocuri din piatra. intr-o vreme, gazduia 20.000 spectatori: cei care urcau scarile pentru a ajunge la etaj intrau prin patru turnuri, in timp ce acela dinspre nord-vest era folosit ca rezervor.

O lespede incastrata in peretele turnului, aminteste ca senatorul venetian Emo a fost cel care a salvat edificiul de la distrugere in secolul XVI, cand Marele Consiliu al Republicii Venetiene hotarase sa il demoleze.

De fapt, inca de dinainte, din secolul V, fusese in pericol, cand luptele intre gladiatori au fost interzise si alocat drept piata pentru vite, iar in epoca medievala a devenit mina de piatra, de piatra Istriana care era folosita pentru noile constructii. Dupa o scurta privire asupra acestuia si asupra expozitiei dedicata culturii maslinilor si viticulturii Istriei antice, se poate trece mai departe.

 
Bilete de avion spre Pula:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Amfiteatrul:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne