Augustov Hram din Pula, obiective turistice Pula

Augustov Hram

Obiectiv turistic din Pula

Dupa aceste devieri, din nou pe ulica Sergijevaca pentru a cauta resturile Forumului, forul roman care, timp de secole, a fost centrul vietii oraselului. Spatiul, un camp larg din piatra clara ce aproape orbeste, este magnetul amintirilor din epoca romana. In canicula verii aerul este nemiscat si tacut.

La origine, Forul ocupa o suprafata mult mai intinsa decat cea actuala si era inconjurat de porticuri si temple gemene, erau doua: resturi din cel de-al doilea au fost inglobate in Gradska Palaca, Palatul comunal cu fata spre piata in timp ce cel ramas este Augustov Hram, templul Romei si al lui Augustus, al carui aspect decadent accentueaza severitatea structurii patrate, cu scara, sustinuta de patru coloane ornate cu capitelii elegante si, deasupra arhitravei, friza lucrata in bronz.

Reconstruit dupa bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (precedent fusese transformat in biserica si, in epoca venetiana, in depozit de grau), cuprinde in interior sculpturi romane in piatra si bronz.

 
Bilete de avion spre Pula:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Augustov Hram:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne