Biserica, grota si catacombele Sf. Pavel din Rabat, obiective turistice Rabat
Home Orase Obiective turistice Rabat Biserica, grota si catacombele Sf. Pavel

Biserica, grota si catacombele Sf. Pavel, Rabat

Obiective turistice Rabat

Prin strada St. Paul ajungem in biserica inchinata Sf. Pavel construita pe Grota Sf. Pavel, si la Sanctuarul Sf. Publius. Se spune ca Sf. Pavel si-ar fi petrecut trei luni in aceasta grota, care este un loc traditional de pelerinaj pentru credinciosi. Pesterii i se atribuie puteri miraculoase; se crede ca, daca se ia o piatra de acolo, piatra creste la loc si grota ramane neschimbata.

In anul 1748, Marele Maestru Emanuel Pinto a impodobit grota cu statuia Sfantului, executata din marmura alba.

Biserica
Construita in sec. 16, biserica a fost remaniata in secolul urmator. Lorenzo Gafa a inzestrat-o cu cupola. in biserica se pastreaza picturi ale lui Mattia Preti.

Sanctuarul Sf. Publius
Situat langa Grota Sf. Pavel, sanctuarul Sfantului Publius a fost construit in 1617 de Cavalerul Juan Beneguas, care a trait in sihastrie in pestera sfantului.

Lacasul a fost remaniat de Lorenzo Gafa in 1692.

Catacombele Sf. Pavel Catacombele Sf. Agatha
Situate la o mica distanta de biserica si de grota pe St. Agatha 's Street, intinse pe mai mult de 2000 metri patrati, au servit primilor crestini ca loc de ingropaciune si de slujbe.

Desi, in decursul veacurilor, hotii si jefuitorii nu le-au crutat, ele mai pastreaza totusi urme ale artei si credintei crestine din vremea inceputurilor.

In cripta principala se pot vedea mesele de altar care serveau la oficierea slujbelor. Atentie, nu va aventurati in tuneluri tara lanterna; cel mai bine e sa faceti apel Ia priceperea unui ghid local.

Sf. Agatha, o crestina siciliana care a trait in sec. 3, a fugit de persecutia romana si s-a refugiat aici. S-a intors apoi in Sicilia si a indurat martiriul. Cripta Sfintei, la inceput o mica grota, a fost marita si transformata in biserica subterana, in care se mai pastreaza fresce din sec. 12.

Deasupra s-a ridicat o a doua biserica dedicata sfintei. Catacombele, foarte intinse, sunt un adevarat labirint de tuneluri, in care au fost probabil ingropati mii de crestini.

In micul muzeu de la intrarea in catacombe sunt expuse monede si ceramica antica, piese arheologice din diverse epoci, moaste.

Bilete de avion spre Rabat:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica, grota si catacombele Sf. Pavel:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne