Basilica di San Vitale din Ravenna, obiective turistice Ravenna

Basilica di San Vitale, Ravenna

Obiective turistice Ravenna

Punctul de atractie al orasului este Basilica di San Vitale (Via Fiandnni), inceputa de Theodoric in anul 521 si terminata de Justinian in anul 547. Ea singura, vasta constructie octogonala, ar putea fi considerata o capodopera de arhitectura. Ce o face si mai remarcabila este numarul si calitatea mozaicurilor din secolul al VI-lea.

Cel mai fascinant dintre ele impodobeste peretele lateral al absidei si infatiseaza suite de la Curtea lui Justinian (in stanga) si pe sotia sa, Theodora (in dreapta). Pe peluza bazilicii este un alt monument de arta, ridicat in secolul al V-lea, Mausoleo di Galla Placidia, sau mormantul lui Galla Placidia, sora imparatului Honorius I, care a declarat orasul Ravenna capitala a imperiului in anul 401.

Micuta capela este plina de mozaicuri, cele mai frumoase din Italia, un spectacol sclipitor si decorativ, prezentat intr-o etalare de culori care-ti taie respiratia.

Bilete de avion spre Ravenna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Basilica di San Vitale:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne