Piazza del Popolo din Ravenna, obiective turistice Ravenna

Piazza del Popolo

Obiectiv turistic din Ravenna

Lasand deoparte mozaicurile, Ravenna in sine este un oras surprinzator de placut si prosper. Cartierul sau medieval este centrat in Piazza del Popolo, un scuar marginit de cladiri frumoase si o multime de cafenele atragatoare.

Aici nu vii pentru Duomo, o replica dezamagitoare, din secolul al XVIII-lea, a cladirii originale din secolul al V-lea, ci pentru cladirile interesante imprastiate in jur lui.

Cea mai frumoasa dintre ele este Battistero Neoniano (Via Battistero), transformata dintr-o baie romana in biserica de episcopul Neon in secolul al V-lea.

In interior, peretii sunt acoperiti aproape in intregime de mozaicuri, stucaturi si alte decoratiuni (mozaicul cel mai de jos, cel roman, este foarte prost conservat, cele de mai sus, din secolul al V-lea, sunt mult mai bine conservate). Compara cladirea cu cea la fel de importanta, Battistero degli Ariani (Via degii Ariani), ale carei mozaicuri descriu teme aproape identice.

 
Bilete de avion spre Ravenna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piazza del Popolo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne