Muzeul de Istorie din Regensburg, obiective turistice Regensburg

Muzeul de Istorie, Regensburg

Obiective turistice Regensburg

Muzeul municipal relateaza cu insufletire istoria culturala a orasului Regensburg. Este una dintre atractiile principale, atat pentru decorul neobisnuit si frumos o fosta manastire gotica, cat si pentru spectrul vast al colectiilor sale, de la artefacte romane, la tapiserii renascentiste si vestigii din ghetoul evreiesc din secolul al XVI-lea.

Exponatele cele mai importante sunt tablourile de Albrecht Altdorfer (1480-1538), nascut in Regensburg, care, alaturi de Cranach, Grunewald si Durer, a fost unul dintre principalii pictori ai Renasterii germane.

Lucrarile lui Altdorfer degaja aceeasi senzatie de realitate amplificata existenta in tablourile contemporanilor sai, in care lectiile pictorilor italieni sunt utilizate pentru a produce un efect mai degraba de natura emotionala decat rationala. Tablourile sale nu ar fi parut nelalocul lor printre cele ale romanticilor din secolul al XIX-lea.

Altdorfer nu a vazut lumea din jur ca fiind in esenta ostila, si nici chiar straina lui, ci minunata in sine, indiferent daca era salbatica sau domesticita. El a realizat doua desene ale vechii sinagogi din Regensburg, documente nepretuite care sunt expuse aici.

Bilete de avion spre Regensburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Istorie:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne