Palatul Emmeram din Regensburg, obiective turistice Regensburg

Palatul Emmeram, Regensburg

Obiective turistice Regensburg

Anterior manastire benedictina, acesta este caminul stramosesc al familiei princiare Thum und Taxis, care si-a acumulat faima si averile dupa ce a capatat dreptul de a livra corespondenta oficiala si privata prin tot imperiul si prin Spania, drept acordat de catre imparatul Maximilian I (1493-1519) si Filip I, rege de Spania, care a domnit in aceeasi perioada.

Afacerile familiei s-au extins de-a lungul secolelor in Tarile de Jos, Ungaria si Italia. Cornul vanatoresc micut care simbolizeaza serviciile postale in cateva tari europene provine din blazonul Thum und Taxis.

O vreme, Schloss Emmeram a tinut capul de afis al rubricilor mondene, gratie petrecerilor nebunesti si stilului de viata oarecum extravagant al tinerei mostenitoare printesa Gloria von Thum und Taxis.

Dupa moartea sotului ei, printul Johannes, in 1990, ea a fost nevoita sa-si vanda la licitatie o parte din bunuri pentru a putea plati taxele de mostenire. In cele din urma s-a cazut la un acord, care-i ingaduia sa pastreze multe dintre bogatiile palatului, atata timp cat erau expuse pentru vizitatori.

Bilete de avion spre Regensburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Emmeram:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne