Obiective turistice Regensburg, de vizitat in Regensburg, Germania
Home / Orase / Obiective turistice Regensburg, Germania

Obiective turistice Regensburg, Germania

 
Vacanta in Regensburg?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Putini vizitatori ai Bavariei se aventureaza atat de departe de batatoritele poteci turistice si chiar germanii sunt surprinsi cand descopera medievalul Regensburg. Orasul a scapat din al Doilea Razboi Mondial fara daune importante si este una dintre cele mai bine conservate asezari medievale din Germania.

Povestea lui Regensburg incepe cu celtii, in jurul anului 500 I.H. In 179 d.H., asa cum proclama o inscriptie in marmura din Historisches Museum, asezarea a devenit castra roman sub numele Castra Regina. Poarta sa de intrare, Porta Praetoria, construita de romani, a ramas in rasul vechi si de cate ori veti zari moloane uriase incorporate in cladiri sa stiti ca vedeti fragmente din vechea asezare romana.

Cand triburile bavareze au migrat in regiune in secolul al VI-lea, ele au ocupat ceea ce mai ramasese din castrul roman si, se pare ca pornind de la denumirea sa latina, l-au numit Regensburg. In anul 739, misionari anglo-saxoni condusi de Sfantul Bonifaciu au stabilit aici o eparhie, inainte de a cobori pe Dunare pentru a-i converti pe paganii din taramuri si mai indepartate.

Carol cel Mare, primul Sfant imparat Roman, a sosit la sfarsitul secolului al VIII-lea si a incorporat Regensburgul in imperiul sau. Regensburg a beneficiat de faptul ca Dunarea nu era navigabila in vestul ei si astfel putea sa controleze comertul care se derula intre Germania si Europa Centrala.

Pana in Evul Mediu, Regensburg a devenit un centru politic, economic si intelectual. Vreme de multe secole, el a fost orasul cel mai important din Germania de sud-est, slujind ca sediu al Dietei Imperiale permanente din 1663 pana in 1806, cand Napoleon a ordonat dezmembrarea Sfantului Imperiu Roman.

In prezent stravechile si sacrele ziduri din Regensburg continua sa freamate de animatie. Studentii Universitatii ticsesc restaurantele si puburile, iar localnicii isi fac cumparaturile zilnice in orasul interior, unde pravalioarele au izbutit sa se opuna patrunderii lanturilor internationale de magazine.

Regensburg este o asezare compacta; centrul sau, orasul vechi, are suprafata de 2,5 km2. Toate atractiile sale se afla pe malul sudic al Dunarii, asa ca nu va trebui sa traversati fluviul decat cel mult o data si atunci numai pentru a admira orasul de pe malul nordic.

Orice tur serios al Regensburgului include un numar neobisnuit de mare de lacasuri de cult. Daca nu va incanta ideea de a le vizita pe toate, ar trebui sa vedeti macar domul, faimoasa pentru Domspatzen (corul baietilor). Veti avea nevoie de 2 ore, sau mai mult, pentru a explora Schloss Emmeram si biserica Sfantului Emmeram.

 

De vizitat in Regensburg

Regensburg obiective turistice, Ce poti vizita in Regensburg, Top obiective Regensburg, Top atractii Regensburg, Regensburg locuri de vizitat, Locuri de vizitat Regensburg, Locuri de vizitat in Regensburg, Regensburg atractii turistice, Regensburg de vizitat, De vizitat in Regensburg, Ce vizitam in Regensburg, Top atractii turistice Regensburg, Top obiective turistice Regensburg, Regensburg ghid turistic, Calatorii in Regensburg.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne