Lindos din Rhodos, obiective turistice Rhodos

Lindos

Obiectiv turistic din Rhodos

La sud de orasul Rhodos, pe partea estica a insulei, statiunile incep prin a se contopi unele cu celelalte. Ulterior, orasele isi recapata identitatile distincte si niciun oras nu este mai distinct decat Lindos. Este un loc indragit, cu o plaja excelenta, si totusi strazile dosnice cu case albe reusesc sa-si pastreze frumusetea. Deasupra orasului si a plajei, pe o stanca uriasa, se ridica impresionantul acropolis.

Lindos a fost locuit inca din jurul anului 3.000 I.Hr., iar ruinele acropo-lisului, care se ridica la 116 m inaltime, dateaza din secolul al IV-lea I.Hr., impreuna cu cele ale Templului Athenei din Lindos. Acesta era unul dintre cele mai sacre temple din Grecia antica, pana si Alexandru cel Mare facand pelerinajul pana aici. Nu au mai ramas decat cateva dintre coloanele sale, dar chiar si asa, continua sa ofere o priveliste - fabuloasa. Biserica Agios loannis din secolul al XIII-lea se ridica tot pe situl acropolisului. Intariturile care inconjoara stanca acropolisului au fost adaugate in secolul al XIII-lea de catre Cavalerii din Rhodos.

Apropiindu-te de satul Lindos, acesta iti apare aproape ireal de frumos, iar farmecul ii este pastrat si de interdictia traficului pe strazile acestuia - interdictie care nu este deloc greu de impus, deoarece masinilor le este imposibil sa se deplaseze pe cele mai multe dintre aceste alei inguste. Inevitabil, exista o multime de magazine de suvenire si uneori mult prea multi oameni, dar alteori poti explora aleile linistite si poti admira in voie conacele. Cele mai multe dintre acestea au fost construite de capitani de vas deveniti incredibil de bogati intre secolele al XV-lea si al XVIII-lea.

Pe partea indepartata a acropolisului de plaja Lindosului, se afla Golfui Sfantul Pavel, unde apostolul a debarcat in 43 d.Hr. pentru a aduce crestinismul pe aceasta insula. O capela mica si al ba ii este inchinata Sfantului Pavel. Contrastand puternic cu aceasta, in apropiere se afla o plaja foarte apreciata de nudisti.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Rhodos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lindos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne