Orasul Vechi din Rhodos, obiective turistice Rhodos

Orasul Vechi , Rhodos

Obiective turistice Rhodos

Dateaza de la sosirea Cavalerilor loaniti in 1306, desi pe acest loc a existat un oras mai vechi, intemeiat in 408 I.Hr., insula incepand sa fie importanta din punct de vedere istoric cel putin din secolul al V-lea I.Hr. Cu toate acestea, cei care si-au lasat aici cel mai puternic amprenta propriei identitati au fost Cavalerii loaniti, care au construit Orasul Vechi si l-au condus panain 1519.

Impozanta fortareata din varful dealului cunoscut drept Palatul Marilor Maestri si pietruita Strada a Cavalerilor (Odos Ippoton) nu au rivali in Dodecaneze in privinta splendorii si afrumusetii lor. Restaurata intensiv de-a lungul secolelor, strada este marginita cu Hanuri ale Ordinului Cavalerilor loaniti. Hanurile erau locuri de intalnire pentru diferite nationalitati - de unde si Hanul Italiei, Hanul Angliei si tot asa.

Era imposibil ca Orasul Vechi sa nu se transforme si in bazar turistic, dar nu au fost afectate decat cele cateva strazi principale. Daca te aventurezi pe strazile dosnice, vei vedea cum viata autentica isi continua cursul, la fel cum seintamplain orice comunitate greceasca strans unita.

Bilete de avion spre Rhodos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Orasul Vechi :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne