Obiective turistice Riga, Letonia
Home Orase Obiective turistice Riga, Letonia

Obiective turistice Riga, Letonia

 

Riga e un oras vechi, cu multa arhitectura medievala, dar si cu zone Art Nouveau si cladiri moderne de sticla. Unul din cele mai colorate locuri din Riga este piata centrala, una dintre cele mai vechi si mai mari din Europa.

Orasul Riga s-a dezvoltat ca un centru comercial si de artizanat, alaturandu-se Ligii Hanseatice in 1282. A cazut sub dominatia poloniei in anul 1581, a fost cucerit de suedezi in 1621, si-a castigat autonomia administrativa si apoi a fost cucerit de rusi in 1721.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Riga era unul dintre cele mai dezvoltate orase industriale din Rusia. In timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial a fost ocupata de nemti intre 1917 si 1918, iar apoi a devenit capitala statului independent Letonia. Tot in timpul celei de-a doua mari conflagratii mondiale a fost anexata URSS-ului (1940) si apoi ocupata pentru putina vreme de Germania, ca in final sa revina la URSS.

In anul 1991, cand tara si-a castigat independenta, Riga a fost numita capitala Republicii Sovietice Letonia.

Atractii turistice Riga

Tag: Obiective turistice Riga, Atractii turistice Riga, De vizitat in Riga, Ce vizitam in Riga, Top atractii turistice Riga, Top obiective turistice Riga, Ghid turistic Riga.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne