Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, obiective turistice Roma.
Acasa Orase Obiective turistice Roma Bazilica Santa Maria Maggiore

Bazilica Santa Maria Maggiore

Obiective turistice Roma
VelTravel

Este una dintre cele patru mari bazilici patriarhale ale Romei, alaturi de Bazilica Sfantul Petru, Bazilica San Giovanni si Bazilica San Paolo fuori le Mura.

Construita in anul 420, avea menirea de a celebra o ninsoare cazuta in 358, miezul verii, in timpul careia zapada a trasat perimetrul in care avea sa fie ridicata viitoarea biserica.

Astazi este una dintre cele mai frumoase bazilici ale crestinismului timpuriu si cea mai mare dintre bisericile inchinate Madonei.

Primul lucru care-ti atrage atentia este plafonul somptuos, sustinut de patruzeci de coloane masive recuperate de la alte cladiri ale Romei Antice. Benzi decorative acopera aproape fiecare suprafata.

O lucrare remarcabila este mozaicul (1290-1295) in absida, a lui Jacopo Torriti, unanim considerata a fi apogeul mestesugului mozaicului traditional medieval. Lucrari la fel de frumoase impodobesc naosul si arcul de triumf, una mai ampla decat a lui Torriti datand din secolul al V-lea.

Asigura-te ca nu ratezi Cappella Sistina (Capela Sixtina) (1585), de pe culoarul sudic, care parca este o biserica intr-o biserica. A fost construita de Dominico Fontana pentru Papa Sixtus al V-lea.

De partea cealalta a naosului este Cappella Paolina (1611), comandata de doi papi, Papa Paul al V-lea si Papa Clement al VIII-lea. Multimea de elemente decorative a fost facuta cu intentia de a eclipsa Capela Sixtina.

In interiorul altarului sunt pastrate diferite relicve precum cinci scanduri despre care se spune ca sunt din leaganul lui lisus, pe care vizitatorii le pot vedea in ziua de 25 a fiecarei luni (sunt scoase doar in Ajunul Craciunului).

Chiar langa altar, in dreapta, este cel mai frumos monument funerar, mormantul cardinalului Cosalvo Rodriguez (mort in 1299), impodobit cu minunate incrustatii in marmura realizate de Giovanni Cosmati, un artist care face parte dintr-o familie de mesteri renumiti, ce au dat numele acestui tip de decoratiune foarte folosita.

Mesterii din familia Cosmati s-au specializat in decoratiile geometrice din marmura policroma.

 
VelTravel

Transport public pentru Bazilica Santa Maria Maggiore :

Metroul pana la statia Termini

Preturi intrare in Bazilica Santa Maria Maggiore :

Intrarea este libera

Telefon Bazilica Santa Maria Maggiore :

06 6988 6800

Site oficial Bazilica Santa Maria Maggiore :

www.vatican.va

Bilete de avion spre Roma:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Bazilica Santa Maria Maggiore :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Roma:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne