Columna lui Traian din Roma, obiective turistice Roma.

Columna lui Traian

Obiective turistice Roma
VelTravel

Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit la ordinul imparatului Traian, pentru comemorarea victoriei sale in Dacia, care s-a pastrat aproape intact pana astazi.

Monumentul se afla in Forul lui Traian, in imediata apropiere la nord de Forul roman. A fost terminata in anul 113, columna are exteriorul prevazut cu un faimos basorelief sculptat, in forma de spirala, care reproduce artistic razboaiele dintre romani si daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.

Columna lui Traian are o inaltime de aproximativ 30 de metri si contine 18 blocuri masive de marmura de Carrara, fiecare cantarind 40 de tone.

In anul 1536, soclul Columnei a fost eliberat din ruinele forului lui Traian din ordinul Papei Paul al III-lea. Marele arhitect Fontana s-a ocupat de restaurarea lui, incepand cu anul 1558.

In 1589-1590, in locul statuii lui Traian, aflata initial in varful columnei, dar disparuta inca din antichitate, a fost asezata o statuie a Sf Petru.

 
VelTravel

Transport public pentru Columna lui Traian:

Metroul pana la: Colosseo

Preturi intrare in Columna lui Traian:

Intrare gratuita

Program Columna lui Traian:

Non-Stop

Bilete de avion spre Roma:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Columna lui Traian:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Roma:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne