Fontana di Trevi din Roma, obiective turistice de vizitat in Roma

Fontana di Trevi, Roma

 

Este cea mai memorabila imagine dintr-un film de dupa razboi: Anita Ekberg, imbracata intr-o rochie neagra decoltata, cu trena, in apele Fontana di Trevi, din "La Dolce Vita", oda lui Fellini dedicata felului de viata usuratic, nepasator, din Roma anilor '50. Regizorul si-a ales peisajul cu mare grija - cu ape limpezi precum cristalul, aceasta este cea mai frumoasa fantana din oras.

Prima fantana din acest loc a fost construita in 1453 pentru Papa Nicolae al V-lea si era alimentata cu apa din Acqua Vergine, un apeduct realizat de Agrippa in anul 19. Actuala fantana, inspirata dupa Arcul lui Constantin, a fost construita intre anii 1732 si 1762 pentru Papa Clement al XII-lea, probabil dupa un proiect al lui Nicola Salvi (1697-1751).

Putine locuri din Roma sunt atat de incantatoare la prima vedere, stradutele pietruite si inguste deschizandu-se brusc, dezvaluind fontana, asezata de-a lungul unui intreg perete al lui Palazzo Poli. Numele fantanei vine de la aceste trei stradute - tre vie (trei strazi) care se intalnesc aici.

In centrul fantanii sta o statuie a lui "Oceaunus" (Neptun), flancata de tritoni calare, care simbolizeaza o mare furtunoasa (stanga) si o mare linistita (la dreapta). Statuile din nisele din spatele lui Neptun reprezinta Sanatatea si Abundenta, iar statuile de pe frontonul fantanii, cele patru anotimpuri si darurile lor.

Vizitezi Fontana di Trevi?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Fontana di Trevi:
Metrou: statia Barberini (linia A)
Preturi intrare in Fontana di Trevi:
Vizitarea este libera
Program Fontana di Trevi:
Non-Stop
Telefon Fontana di Trevi:
+39 06 0608
Site oficial Fontana di Trevi:
www.trevifountain.net
Vacanta in Roma cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Roma:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Fontana di Trevi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!