Piazza Navona din Roma, obiective turistice Roma

Piazza Navona, Roma

Obiective turistice Roma

Este cea mai incantatoare piata a romei, un magnet natural care atrage vizitatorii ziua si noaptea, un loc ideal sa petreci o ora privind oamenii in timp ce stai la o masuta la una dintre multele cafenele de aici.

Cu o forma asemanatoare unei elipse, conturul pietei se aseamana cu cel al Circus Agonalis - de unde ii vine si numele -, un stadion imens, cu 30.000 de locuri, inaugurat de imparatul Domitian in anul 86.

Piata a suferit cele mai mari transformari in 1644, cand Papa Inocentiu al X-lea a demarat un program radical de reconstructie in stil baroc. Dintre monumentele realizate, doua fantani, creatia lui Bernini, au iesit in evidenta: Fontana del Moro (la capatul de sud-est al pietei) si cea din centru, Fontana dei Quattro Fiumi, sau Fantana celor patru rauri.

Statuile simbolizeaza cele patru rauri ale Paradisului, Dunarea, Nilul, Rio de la Plata si Gangele, si cele patru colturi ale lumii cunoscute - Asia, Africa, Europa si America.

In partea de vest a pietei este Biserica Sant'Agnese, cu o fatada concava realizata de cel mai mare rival al lui Bernini, Francesco Borromini.

Constructia se ridica pe locul in care a fost martiriul Sfintei Agnes, o virgina de 13 ani care a fost ucisa pentru ca a refuzat sa se marite cu un pagan. Alaturi se afla unul dintre multele palate ale Papei Inocentiu al X-lea, Palazzo Doria Pamphilj.

Transport public pentru Piazza Navona:
Autobuzul pana la statia Argentina
Preturi intrare in Piazza Navona:
Intrarea libera
Program Piazza Navona:
Non-Stop
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piazza Navona:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne