San Pietro in Vincoli din Roma, obiective turistice de vizitat in Roma
Home / Orase / Obiective turistice Roma / San Pietro in Vincoli

San Pietro in Vincoli, Roma

 

Ar putea fi doar o alta biserica ce abia daca ar merita o plimbare de cinci minute pe jos de la Colosseum daca in interiorul ei nu s-ar afla o statuie uluitoare si o relicva faimoasa.

Conform traditiei, biserica a fost ridicata in anul 442 pe locul pe care se presupune ca, inainte cu patru sute de ani, in timpul persecutiei din vremea imparatului Nero, Sfantul Petru ar fi fost condamnat la moarte.

Scopul initial al bisericii a fost acela de a adaposti vincoli, lanturile cu care se presupune ca ar fi fost legat Sfantul Petru in Ierusalim. Lanturile i-au fost daruite Papei Leon I de imparatul roman Valentinian al III-lea.

Mai tarziu, alt lant, cu care se spune ca a fost incatusat apostolul la Roma, a fost adus aici de la Constantinopole. Cand au fost puse impreuna, lanturile s-au unit in mod miraculos. Ele sunt pastrate in tabernaculul de sub altar si pot fi vazute.

O priveliste mult mai graitoare te asteapta in varful navei din dreapta, un "Moise" monumental sculptat de Michelangelo, una dintre cele 42 de figuri propuse sa impodobeasca mormantul Papei Iulian al II-lea.

Aceasta "tragedie a mormantului", cum a numit-o Michelangelo, i-a luat sculptorului ani buni, si doar aceasta impreuna cu alte cateva fragmente au fost terminate vreodata, in schimb, Iulian l-a tinut ocupat pe Michelangelo cu Capela Sixtina, iar cand Papa a murit, prea putini dintre papii care au urmat au inclinat sa fie generosi cu banii pentru glorificarea unui predecesor.

Totusi, in puternica si controversata figura a lui Moise, Michelangelo a creat una dintre cele mai mari capodopere ale sale, surprinzandu-l pe profet in momentul in care primeste tablele cu Cele zece porunci.

Coarnele reprezinta aureola, element atribuit frecvent profetului in arta medievala, in timp ce barba reprezinta o vaga, dar distinctiva semnatura - un autoportret al sculptorului.

Vizitezi San Pietro in Vincoli?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru San Pietro in Vincoli:
Metroul pana la statia Cavour
Preturi intrare in San Pietro in Vincoli:
Intrarea este libera
Program San Pietro in Vincoli:
Deschis intre orele 08:00–12:30, 15:30–18:30
Telefon San Pietro in Vincoli:
+39 06 9784 4952
Vacanta in Roma cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Roma:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa San Pietro in Vincoli:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!