Santa Maria del Popolo din Roma, obiective turistice Roma

Santa Maria del Popolo, Roma

Obiective turistice Roma

Este in capatul Piazza del Popolo, o zona deschisa, aproape de vechea poarta de intrare in oras. Atat piata, cat si biserica si-au luat numele de la un populus, sau sat, care era aici in Evul Mediu.

Biserica este plina de bogatii interioare si se cere o oprire inainte de a pleca sa explorezi parcul si muzeele din apropierea Villa Borghese.

Santa Maria a fost ridicata in 1099, peste un mormant al imparatului Nero, cu scopul de a reda crestinatatii pamantul maculat de contactul cu demagogul pagan. Majoritatea cladirilor actuale sunt realizate de Bramante si Bernini si dateaza din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

In interior, cea care atrage cele mai multe priviri este Cappella Chigi (1513), comandata lui Rafael de catre bancherul sienez Agostino Chigi, care i-a spus pictorului: "Capela mea ar trebui sa transforme lucrurile pamantene in ceva dumnezeiesc".

Toate lucrarile sunt facute de Rafael, cu exceptia unor mici medalioane la cavourile lui Chigi, pictate de Bernini, si pictura de pe altar, "Nasterea Fecioarei", de Sebastiano del Piombo.

Alte comori de arta sunt doua picturi de Caravaggio, un set de fresce (1485 1489) din spatele altarului principal, pictate de Pinturicchio, si doua cavouri (1505-1507) din capela, executate dr Andrea de Sansovino.

Transport public pentru Santa Maria del Popolo:
Metroul pana la statia Flaminio
Preturi intrare in Santa Maria del Popolo:
Intrarea libera
Program Santa Maria del Popolo:
Deschis de la ora 7:30am pana la 4pm-7pm
Telefon Santa Maria del Popolo:
06 36.10.836
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Santa Maria del Popolo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne