Rathaus din Rothenburg ob der Tauber, obiective turistice Rothenburg ob der Tauber

Rathaus

Obiectiv turistic din Rothenburg ob der Tauber

Jumatate din cladirea primariei este in stil gotic, inceputa in anul 1240; cealalta jumatate este neoclasica, inceputa in 1572.

Sub cladire sunt Historiengewolbe (subsoluri istorice), unde se afla un muzeu pe tema Razboiului de Treizeci de Ani.

O mare importanta este acordata si Meistertrunk (Stapanul Bauturii), un eveniment care va va insoti peste tot in Rothenburg. A avut loc atunci cand un oras protestant a fost capturat de armatele catolice. In timp ce isi sarbatoreau victoria, generalul care iesise victorios s-a facut de ras neputand sa bea o halba de vin uriasa dintr-o suflare, asa cum ii cerea demnitatea.

El a spus ca nu va mai face nicio paguba orasului daca unul dintre conducatorii acestuia va putea goli trei carafe de 6 litri. Primarul a acceptat provocarea si a reusit, iar Tothenburg a fost salvat.

Carafa originala e expusa la Reichsstadtmuseum. Pe partea nordica a pietei principale se afla un ceas minunat, care a fost asezat acolo la 50 de ani dupa fapta vitejeasca a primarului. O figurina mecanica joaca povestea stapanului bauturii in fiecare zi, intre orele 11:00-15:00 si seara, la 20:00, 21:00 si 22:00.

Evenimentul este sarbatorit si prin doua procesiuni anuale, in timpul carora oamenii din oras defileaza pe strazi imbracati in haine specifice secolului al XVII-lea.

 
Bilete de avion spre Rothenburg ob der Tauber:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rathaus:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne