Maastunnel din Rotterdam, obiective turistice Rotterdam

Maastunnel, Rotterdam

Obiective turistice Rotterdam

Pentru asigurarea circulatiei de marfuri si pasageri in perimetrul portuar, Europoort, s-au executat trei mari lucrari, adevarate opere de arta.

Prima din ele, un tunel sub Meusa (Maastunnel), este de dimensiuni impresionate. Are o lungime de 1070 m, dintre care 550 m sub apa. Cele patru galerii asigura intr-o singura ora circulatia a 6000 autovehicule, 8000 de biciclete si 40.000 de pietoni.

Dupa putin timp a devenit insuficient si s-a impus deschiderea unui nou tunel, Beneluxtunnel, la o adancime mai mare - 23 m iar la suprafata a fost inaugurat podul Van Bienenoordbrug.

A fost construita o centura de autostrazi si, odata cu cresterea traficului intre diferitele cartiere, a fost pus in functiune si primul metro din tara.

Activitatea portuara este uriasa: 300 de linii transatlantice, cu 32.000 de nave de mare tonaj, pot ancora si desfasura activitati de incarcare-descarcare la cheiurile a caror lungime se ridica la 37 km.

Bilete de avion spre Rotterdam:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Maastunnel:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne