Obiective turistice Rotterdam, de vizitat in Rotterdam
Acasa Orase Obiective turistice Rotterdam, Olanda

Obiective turistice Rotterdam

Publicat sau actualizat la: de Alexandra Ivan
Tag: Obiective turistice Rotterdam, atractii turistice Rotterdam, Top obiective turistice Rotterdam.
 

Al doilea mare oras al tarii, adevarata metropola a Olandei Meridionale, este asezat pe Nieuwe Maas - Meusa Noua, marele brat al deltei comune a Meusei si Rinului, intemeiat in 1299, a devenit destul de repede una din marile asezari medievale, primind, in sec. 14, statutul de oras liber.

A avut un rol important in luptele cu spaniolii, dar epoca sa de avant a inceput in sec. 19, odata cu amenajarea Rinului, in urma careia a preluat comertul de tranzit al Elvetiei, Germaniei, Frantei de nord-est si Belgiei. A avut enorm de suferit mai ales in ultimul razboi mondial, din cauza bombardamentelor aeriene.

Refacut si modernizat, reuneste astazi, prin intermediul unor poduri si tuneluri, 23 de cartiere dotate cu o urbanizare ultramoderna.

Si in Rotterdam au trait personalitati ilustre din toate domeniile culturii.

Intre ele, cel care a semnat toata viata Desiderius Erasmus Rotterdamus (se numea de fapt Gerhard (ierhards) si, ca filosof si filolog, a fost probabil mintea cea mai luminata a sec. 15-16.

A trait intre 1469-1536. In anul 1509 a scris, la Londra, Elogiul Nrhuniei.

VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne