Catedrala Sf. Eufemia din Rovinj, obiective turistice Rovinj

Catedrala Sf. Eufemia, Rovinj

Obiective turistice Rovinj

Dincolo de acoperisuri rasare clopotul marii catedrale, asezata in varful colinei. Se ajunge aici urcand pe strada Grisia, o straduta marginita de pravalii, intr-o vreme erau ale artizanilor, in prezent pentru suveniruri.

Este splendida panorama ce se desfasoara pe cele doua maluri ale insulei inainte de a intra in Catedrala Sf. Eufemia construita cu trei naosuri in primele decenii ale secolului XVIII, pe temeliile a doua locuri de cult precedente, in baza proiectului venetianului Giovanni Dozzi.

Fatada a fost finalizata in secolul urmator, in timp ce clopotul (sec. XVII), care aminteste de cel venetian din San Marco, este impodobita cu statuia in bronz a sfintei, patroana a orasului, ce pare ca isi ia zborul; sarcofagul acesteia (sec.VI) se afla in interior.

In acest punct, se poate alege intre manuscrisele si obiectele liturgice ale Franjevafiki Samostan sau sa va afundati in adancurile marii in salile de la Centar Rudjer Bozkovi, acvariul in care inoata veninosi pesti scorpioni si incantatoare anemone de mare.

Bilete de avion spre Rovinj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Sf. Eufemia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne