Obiective turistice Rovinj, de vizitat in Rovinj, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Rovinj, Croatia

Obiective turistice Rovinj, Croatia

 
Vacanta in Rovinj?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 
 

Casele au tencuiala colorata si se dezvolta pe verticala, micile strazi urca abrupt, fatadele sunt marcate de logii, localitatea se rasuceste in jurul ei, strans intre ziduri invizibile, deoarece fortificatiile nu mai exista, dar inca se simt.

Aproape cinci secole de dominatie venetiana se pot citi printre pietrele din central marin, nascuta la marginea coastei si atacata in permanenta de catre pirati si turci.

Profilul rotund si aplecat se reflecta in mare. Nu pierdeti vechiul smalt Rovinj, deoarece, spre deosebire de localitatile din apropiere, este capabil sa ramana strain de aglomeratie si suveniruri: de-a lungul digului, un pescar vinde ultimile cosuri de peste, o femeie incepe sa isi pregateasca banca, margelele din cochilii suna la prima suflare a vantului, pietrele ornamentale galbene se balanseaza surde.

Oraselul rezista presiunii unei multimi de turisti, cu indiferenta celui ce nu ascunde suprafata descojita, marcata de umiditatea tinuturilor de la mare, care dormiteaza si trudeste pe timp de iarna. Dincolo de centra, privirea este suprinsa de un litoral verde, in parte inca salbatic: paduri, tufisuri, vii si pini cu coame destramate desenand cu umbre profilul coastei joase.

Din vechiul port, cu o barca, va puteti bucura de imbinarile cristaline pe micile insule din fata malului: sunt 13, atat cat sa ajunga pentru a garanta colturile reparate si o bucata de piatra.

Si chiar de pe mal, unde este o adevarata parada de restaurante si magazine, incepe vizitarea oraselului, format pe o mica insula din piatra de calcar care, cu proportiile sale limitate, a obligat casele sa se dezvolte in inaltime, una langa alta. Strazile intortochiate se catara pe colina, de fiecare data, pe laturi, respiratia scurta a unei piatete inguste delimitata de cladiri baroce si renascentiste.

 
Vacanta in Rovinj?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Rovinj

Vacanta in Rovinj cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Rovinj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rovinj:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Rovinj obiective turistice, Ce poti vizita in Rovinj, Top obiective Rovinj, Top atractii Rovinj, Rovinj locuri de vizitat, Locuri de vizitat Rovinj, Locuri de vizitat in Rovinj, Rovinj atractii turistice, Rovinj de vizitat, De vizitat in Rovinj, Ce vizitam in Rovinj, Top atractii turistice Rovinj, Top obiective turistice Rovinj, Rovinj ghid turistic, Calatorii in Rovinj.