Obiective turistice Rudesheim, Germania
Home Orase Obiective turistice Rudesheim, Germania

Obiective turistice Rudesheim, Germania

 

Rudesheim este un oras viticol din Valea Superioara a Rinului Mijlociu (Rhine Gorge) si, prin urmare, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ridicat pe malul raului Main, la poalele Vaii Rinului, apartine si Regiunii Main Rin Frankfurt, una dintre cele mai mari atractii turistice din Germania. Numai Catedrala din Köln atrage mai multi turisti din alte tari decat Rudesheim.

Cunoscut si sub denumirea de Rudesheim am Rhein, orasul merita vizitat nu numai pentru a savura vinul delicios produs aici sau pentru minunatul centru vechi, ci si pentru peisajul pitoresc al regiunii deluroase viticole Rheingau din landul german Hessa.

Turismul si industria vinului sunt inima si sufletul orasului Rudesheim, iar acestea sunt cel mai bine ilustrate de Drosselgasse (Aleea Sturzilor). Avand mai putin de 1500 metri, aceasta strada ingusta, cu baruri de o parte si de alta, vibreaza de muzica si agitatie de la ora pranzului pana dincolo de miezul noptii, in fiecare zi de la Paste pana in octombrie.

Drosselgasse Lane, inima centrului vechi din Rudesheim, este plina de restaurante, magazine frumos decorate si puburi care ofera muzica live toata ziua si toata noaptea in timpul lunilor de vara. Construita in secolul al XV-lea, Drosselgasse este intotdeauna aglomerata cu turisti.

O veche traditie bine cunoscuta in Rudesheim este Weinkonigin (Regina Vinului), cu printese ei. In fiecare an, este organizat Festivalul Vinului Rudesheim, iar printre atractiile principale se numara Regina Vinului si incoronarea printeselor. Acestea vor reprezenta orasul in celelalte zone viticole.

Atractii turistice Rudesheim

Tag: Obiective turistice Rudesheim, Atractii turistice Rudesheim, De vizitat in Rudesheim, Ce vizitam in Rudesheim, Top atractii turistice Rudesheim, Top obiective turistice Rudesheim, Ghid turistic Rudesheim.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne