Old Sarum din Salisbury, obiective turistice Salisbury

Old Sarum

Obiectiv turistic din Salisbury

La circa 3 km spre nord de Salisbury se inalta dealul cu varf retezat Old Sarum, cu laturile inconjurate de inLarituri de pamant.

Varful dealului este un loc excelent pentru a admira Salisbury si catedrala acestuia, ridicata langa rau, dupa ce fosta asezare de pe deal a fost abandonata in jurul anului 1220.

Deasupra tinutului din imprejurimi, Old Sarum a fost intotdeauna un punct panoramic perfect.

Chiar si oamenii din Epoca Fierului au fortificat intai Old Sarum, apoi romanii au fortificat meterezele Sorviodunumului si s-au refugiat aici, pe drumul Portway din asezarea Silchester, la aproape 6.500 km spre nord-est.

Saxonii au trecut si ei pe-aici si l-au numit Searoburgh, sau "orasul uscat", deoarece apa era disponibila in cantitati foarte mici.

In jurul catedralei pe care au terminat-o romanii pe Old Sarum, in 1092 s-a ridicat un oras inghesuit si insalubru, dar lipsa apei si a posibilitatii de extindere i-a impins pe locuitori spre vale, doua secole mai tarziu, pentru a o lua de la capat.

 
Bilete de avion spre Salisbury:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Old Sarum:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne