Obiective turistice Salonic, de vizitat in Salonic, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Salonic, Grecia

Obiective turistice Salonic, Grecia

 
Vacanta in Salonic?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Capitala Macedoniei, Salonic (Thessaloniki), este o metropola plina de viata situata pe malul Marii Egee, cu o istorie foarte bogata, dar cu prezentul unui oras modern. Mare parte din populatia sa este alcatuita din studenti, iar plimbarile de seara de-a lungul tarmului tepoarta pe langa baruri si cafenele pline de greci tineri si energici.

La un capat al promenadei de pe tarm se afla o statuie impunatoare a lui Alexandru cel Mare, a carui sora vitrega a dat numele orasului. Aceasta s-a casatorit cu regele Kassandros, care a intemeiat orasul in 315 inainte de Hristos, amestecand 25 de orase cu Therme. In 146 i.Hr., dupa cucerirea Greciei de catre romani, acestia l-au transformat in capitala regiunii Macedonia Prima.

Salonicul este asezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul sau rasaritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada sa principala din prezent se numeste tot Egnatia.

Monumentele paleocrestine si bizantine din Salonic au fost inscrise in anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

In localitatile din imprejurimile Salonicului locuieste o importanta comunitate de meglenoromani. Acestia numesc portul Saruna, nume mostenit direct din latinescul Salona. De la ei, si nu de la greci, au preluat denumirea bulgarii si macedonenii, care astazi ii zic Solun.

Sfat: Ia un taxi si mergi in Ano Poli, cartierul atat de fotografiat in care s-a pastrat stilul arhitectonic traditional din Balcani.

 

De vizitat in Salonic

Salonic obiective turistice, Ce poti vizita in Salonic, Top obiective Salonic, Top atractii Salonic, Salonic locuri de vizitat, Locuri de vizitat Salonic, Locuri de vizitat in Salonic, Salonic atractii turistice, Salonic de vizitat, De vizitat in Salonic, Ce vizitam in Salonic, Top atractii turistice Salonic, Top obiective turistice Salonic, Salonic ghid turistic, Calatorii in Salonic.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne