Obiective turistice San Gimignano, Italia
Home Orase Obiective turistice San Gimignano, Italia

Obiective turistice San Gimignano, Italia

 

Cel mai faimos sat al Toscanei este adesea descris drept un "Manhattan medieval" datorita sirurilor de turnuri antice din piatra ce se inalta la orizont. Desi extrem de popular - poate mult prea popular in timpul verii - acest satuc isi pastreaza farmecul, mai ales dupa ce excursionistii de o zi s-au intors la casele lor. Merita sa-l vizitezi nu numai pentru a-i admira turnurile din piatra, dar si pentru fascinanta galerie de arta, pentru peisajul toscan de vis si cele doua biserici superb decorate cu fresce.

San Gimignano dateaza de pe vremea etruscilor si a romanilor dezvoltanduse, apoi, in timpul Evului Mediu, datorita asezarii sale de-a lungul Via Francigena, un drum comercial si de pelerinaj care facea legatura intre Roma Antica si nordul tarii. Faimoasele turnuri si-au facut aparitia prin anul 1150. Scopul lor era unul dublu: ca simbol - turnul tau trebuia sa fie mai inalt decat turnul vecinului - si sa asigure retragerea in cazuri de restriste.

Ciuma si neintelegerile constante dintre diferitele factiuni aristocratice au slabit satul, astfel ca, in 1348, ajunge sub dominatia Florentei. Din aceasta cauza, puterea nobililor locali a scazut simtitor, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care atat de multe turnuri ai supravietuit trecerii timpului (din moment ce nu mai exista nicio amenintare, nu mai era nevoie ca ele sa fie daramate).

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice San Gimignano

Tag: Obiective turistice San Gimignano, Atractii turistice San Gimignano, De vizitat in San Gimignano, Ce vizitam in San Gimignano, Top atractii turistice San Gimignano, Top obiective turistice San Gimignano, Ghid turistic San Gimignano.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne