Obiective turistice San Marino, San Marino
Home Orase Obiective turistice San Marino, San Marino

Obiective turistice San Marino, San Marino

 

Citta di San Marino (Orasul San Marino) este capitala micii republici San Marino aflat in Peninsula Italica, langa Marea Adriatica.

Centrul vechi istoric din orasul San Marino si Monte Titano au fost inscrise in anul 2008 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Orasul a fost fondat de Sfantul Marinus si mai multi refugiati crestini in anul 301. De atunci orasul a devenit un centru de refugiati crestini care au fugit din cauza persecutiei romane.

Ca urmare, orasul a devenit cea mai veche republica din Europa, teritoriul republicii la acel moment a inclus numai orasul unic San Marino.

Inima urbana a orasului a fost protejat de trei turnuri: primul, Guaita, construit in secolul al 11-lea, a fost celebru pentru impenetrabilitate, care intr-o mare masura, a descurajat atacurile asupra orasului.

Din cauza cruciadelor, sa considerat necesar sa se construiasca un al doilea turn, Cesta (secolul al 13-lea). Dar sistemul defensiv Sammarinese nu a fost finalizat pana la construirea unui al treilea turn, The Montale (secolul al 14-lea) - cel mai mic dintre toate si care este construit pe ultimul dintre varfurile Monte Titano.

Odata cu populatia orasului in crestere, teritoriul tarii a fost prelungit cu cativa kilometri patrati.

Atractii turistice San Marino

Tag: Obiective turistice San Marino, Atractii turistice San Marino, De vizitat in San Marino, Ce vizitam in San Marino, Top atractii turistice San Marino, Top obiective turistice San Marino, Ghid turistic San Marino.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne