Obiective turistice San Sebastian, Spania
Home Orase Obiective turistice San Sebastian, Spania

Obiective turistice San Sebastian, Spania

Regina coastei din tara bascilor, denumita si 'Perla Oceanului', San Sebastian este o statiune dinamica ce se intinde de-a lungul unui golf uluitor si imbratiseaza estuarul Rio Urumea.

Initial un sat de pescari transformat in port, acest oras prosper numara in prezent 180.000 de locuitori. Noaptea, toti acestia invadeaza strazile cartierului vechi, unde se gaseste cea mai mare concentrare de baruri din lume.

Supravietuind celor nu mai putin de 12 incendii mari ce l-au afectat incepand din sec. al XIII-lea, San Sebastian a inceput sa infloreasca din sec. al XIX-lea. Regina Isabela a II-a (1843-1868) a fost factorul catalizator al acestui proces - ea a ales San Sebastian atunci cand medicul i-a recomandat sa petreaca mai mult timp pe coasta Cantabriei. Timp de 20 de ani, a venit aici in fiecare vara, iar in 1863 a permis demolarea vechilor ziduri ale orasului, declansand astfel expansiunea Donostiei.

Rezultatul este un oras de sec XIX cu o retea armonioasa de strazi ce se intind spre sud de la cartierul vechi, spre est de-a lungul Bahia de la Concha si spre vest, peste rau. San Sebastian nu are multe monumente, dar ofera o multime de alte lucruri interesante, inclusiv o bucatarie excelenta.

Atractii turistice San Sebastian

Tag: Obiective turistice San Sebastian, Atractii turistice San Sebastian, De vizitat in San Sebastian, Ce vizitam in San Sebastian, Top atractii turistice San Sebastian, Top obiective turistice San Sebastian, Ghid turistic San Sebastian.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne