Picturile rupestre preistorice din Cantabria din Santander, obiectiv turistic Santander - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Santander Picturile rupestre preistorice din Cantabria

Picturile rupestre preistorice din Cantabria

Obiectiv turistic Santander

Primele pesteri pictate din Cantabria au fost descoperite la Altamira(1,6 km spre interiorul continentului de la Santillana del Mar, in 1879. Altamira este considerata in continuare Capela Sixtinaaartei paleolitice, tavanul pesteri fiind acoperit cu aproape o suta de reprezentari expresive de bizoni, cai, cerbi, bivoli si mistreti.

Din ratiuni ce privesc conservarea desenelor, pes tera este inchisa pentru turisti, dar in excelentul Museo de Altamira se gasesc reproduceri exacte, la milimetru, ale acestora (Santillana del Mar, Cantabria). Se recomanda rezervarea din timp a biletelor pe www.bancosantander.es).

Cele patru pesteri de la Puente Viesgo sunt mai accesibile. Accesul se face in grupuri mici de turisti (nu se admit copiii sub 10 ani), dar au prioritate turistii individuali care au facut rezervare cu 24 de ore inainte. Pesterile sunt situate la 27 km de Santander, pe N623.

Mai sunt astfel de pesteri la Covalanas si langa Cangas de Onfs. La El Soplao poti vizita cu trenul un intreg sistem de pesteri. In 1991, arheologii au descoperit picturi din Paleolitic in pestera de la La Garma, la 5 km de Santander.

Bilete de avion spre Santander:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Picturile rupestre preistorice din Cantabria:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Santander:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne