Obiective turistice Santarem, de vizitat in Santarem, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Santarem, Portugalia

Obiective turistice Santarem, Portugalia

 
Vacanta in Santarem?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Celebru pentru luptele cu tauri si festivaluri, Santarém, capitala districtului Ribatejo, a fost descris de Jose Saramago drept „un castel al Frumoasei Adormite, fara frumoasa adormita". El se referea la sentimentul de izolare de pe campiile vaste ale Ribatejoului.

In ciuda lipsei de locuri importante, Santarém are personalitate din belsug. Se afla la 70 de kilometri distanta de Lisabona, de-a lungul fluviului Tagus. Orasul vechi este amplasat pe colinele din jur departe de apele raului in timp ce orasul nou este construit aproape de apa.

Momentul cel mai important al anului este Targul agricol de zece zile care are loc la inceputul luniii iunie si care ofera lupte cu tauri, alergari cu tauri si curse de cai; o tema taurina continua este reflectata in mozaicurile spirituale de pe trotuarele din Santarém.

Putine relicve regale au supravietuit de pe vremea cand domnitorii Portugaliei au protejat orasul la sfarsitul Evului Mediu.

Cunoscut drept Scalabis sau Escalabis si mai tarziu ca Praesidium Iulium de catre romani, Santarém a fost denumit mai tarziu Santa Irema de unde deriva si numele ei din prezent.

In prezent, Santarém se remarca datorita procesarii produselor agricole si a productiei de vinuri si a uleiului de masline.Se mai cresc fructe si legume pentru aprovizionarea pietei din Lisabona.

 

De vizitat in Santarem

Santarem obiective turistice, Ce poti vizita in Santarem, Top obiective Santarem, Top atractii Santarem, Santarem locuri de vizitat, Locuri de vizitat Santarem, Locuri de vizitat in Santarem, Santarem atractii turistice, Santarem de vizitat, De vizitat in Santarem, Ce vizitam in Santarem, Top atractii turistice Santarem, Top obiective turistice Santarem, Santarem ghid turistic, Calatorii in Santarem.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne