Obiective turistice Santiago de Compostela, de vizitat in Santiago de Compostela
Acasa Orase Obiective turistice Santiago de Compostela, Spania

Obiective turistice Santiago de Compostela

Publicat la: de Marinescu Ana
 

Santiago de Compostela este cel mai vestic oras al Spaniei si atrage pelerini din toate colturile Europei de mai bine de un mileniu. Daca pana mai inainte, principala atractie o reprezenta imensa catedrala, construita pentru a adaposti ramasitele Sfantului Iacob (Santiago), acum vizitatorii se pare ca prefera Mercado de Abastos - o variata piata de alimente.

De fapt, nu se stie exact daca moastele Sfantului sunt acolo, insa acesta se pare ca avut un rol important in viata spaniolilor. Apostolul a predicat timp indelungat in Spania romana inainte de a se intoarce in Iudeea si de a fi executat. Se spune ca ramasitele lui au fost aduse in Galicia de catre adeptii sai. Redescoperirea Sfantului in secolul al IX-lea a inspirat constructia catedralei, o ruta de pelerinaj si infrastructura necesara raspandirii crestinismului in Spania.

Orasul degaja o atmosfera unica prin cladirile vechi, minunatele restaurante cu fructe de mare, precum si prin strazile sale medievale.

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Santiago de Compostela, atractii turistice Santiago de Compostela, de vizitat in Santiago de Compostela, obiective Santiago de Compostela, atractii Santiago de Compostela, turism Santiago de Compostela.