Morile de vant din Santorini, obiective turistice Santorini

Morile de vant

Obiectiv turistic din Santorini

Cicladele sunt maturate de puternice vanturi sezoniere care asigura o evidenta si indestulatoare sursa de energie; astfel s-a nascut frumoasa moara de vant cidadica.

Desi insulele au fost binecuvantate de vanturi, solurile lor nu au fost (si continua sa nu fie) destul de fertile pentru productia de cereale. Astfel ca granele soseau de pe continent, iar proprietarii de mori le macinau in schimbul a 10 procente din faina rezultata.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, morarii macinau noaptea in secret, pentru a-i putea aproviziona cu hrana pe grecii aflati sub ocupatie.

Din pacate, vitalitatea pe care o aveau candva aceste mori atat pe timp de pace, cat si pe timp de razboi s-a risipit acum. Cele mai multe dintre mori nu mai fac decat sa fie frumoase atat in fotografiile minunate care devin carti postale cu insule grecesti tipice, cat si in amintirile fotografice ale turistilor, care le pozeaza adesea la asfintitul soarelui.

 
Bilete de avion spre Santorini:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Morile de vant:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne