Obiective turistice Santorini, Grecia
Home Orase Obiective turistice Santorini, Grecia

Obiective turistice Santorini, Grecia

 

Panorama orasului Santorini este spectaculoasa si unica, formata din resturile unui crater vulcanic. Feriboturile intra in interiorul craterului inundat pentru a ajunge in Portul Skala Thiras. Sus de tot se afla orasul Thira. Pana sus este un urcus foarte abrupt, pe poteca in zigzag care duce de la port pana la oras, dar exista mereu o multime de magari de inchiriat care asteapta sa te duca pana sus, iar acum este si telecabina.

Stiati ca intregul complex de insule Santorini este in continuare un vulcan activ (la fel ca Methana, Milos si Nisiros) si probabil singurul vulcan din lume al carui crater este in mare? Insulele care au format Santorini au aparut ca urmare a activitatii vulcanice intense. Au avut loc 12 eruptii uriase, cate una la aproximativ 20.000 de ani. Fiecare eruptie violenta a provocat prabusirea unei parti centrale a vulcanului creand un crater mare (Caldera). Cu toate acestea, vulcanul Thera a reusit sa se recreeze iar si iar.

Santorini este cel mai cautat loc pentru o evadare romantica din Grecia, din moment ce nu exista multe locuri in lume unde indragostitii se pot bucura de apele limpezi cristaline, in timp ce privesc spre marginea unui vulcan activ masiv aflat in mijlocul marii! Insula are o reputatie din ce in ce mai mare ca "destinatie de nunta" nu numai in randul cuplurilor din Grecia, ci din intreaga lume. O excursie la Santorini impreuna cu persoana iubita este un vis, iar imbratisarile si saruturile din fata celebrului apus de soare de pe insula transforma calatoria in cea mai buna experienta romantica!

Numele dupa care insula este mai cunoscuta printre greci, Thira, este si cel al capitalei. Devastat de un cutremur in 1956, orasul a fost reconstruit, si acum gazduieste mari multimi de turisti. Aici, sezonul dureaza mai mult decat in alte parti, deoarece vasele de croaziera aduc pe insula turisti aflati in excursii de o zi atat primavara, cat si toamna, cand alte insule sunt mult mai linistite.

Exista chiar si pe Santorini cateva locuri linistite, cum este satul Oia, dramatic agatat pe buza calderei, la extremitatea nordica a insulei. La celalalt capat se afla Akrotiri, vestigiile surprinzator de bine pastrate ale unui oras devastat de masiva eruptie vulcanica din anul 1625 I.Hr. care a distrus si vechea insula, creand-o in acelasi timp pe cea de acum. Se poate ca marele cataclism sa fi generat un val mareic in Marea Egee si in estul Mediteranei, care ar fi putut constitui cauza posibila a distrugerii civilizatiei minoice din Creta.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Santorini

Tag: Obiective turistice Santorini, Atractii turistice Santorini, De vizitat in Santorini, Ce vizitam in Santorini, Top atractii turistice Santorini, Top obiective turistice Santorini, Ghid turistic Santorini.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne