Casa memoriala Ion Stan Patras din Sapanta, obiective turistice de vizitat in Sapanta
Home / Orase / Obiective turistice Sapanta / Casa memoriala Ion Stan Patras

Casa memoriala Ion Stan Patras, Sapanta

Vacanta in Sapanta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Este situata in Sapanta la doar cateva sute de metri de Cimitirul Vesel si este dedicata memoriei celui care a pornit obiceiul crucilor cu inscriptii vesele. Mai exact, se afla la aproximativ 200 m de Cimitirul Vesel, pe o straduta laterala. Casa are doua camere si o curte in care este atelierul de sculptura si pictuae al mesterului dar si cruci realizate de acesta.

In incinta muzeului puteti admira costume populare specifice zonei Sapanta, obiecte de artizanat (cergi, covoare, oale de lut, icoane, tabouri pe lemn realizate de Ioan Stan Patras) precum si poze ale familiei acestuia.

Urmasul sau, Dumitru Pop, a ales sa locuiasca in casa maestrului sau, el fiind cel care o intretine atat ca atelier cat si ca muzeu.

Stan Ioan Patras s-a nascut in anul 1908, in comuna Sapanta din judetul Maramures, intr-o familie obisnuita cu prelucrarea artistica a lemnului. Patras a fost atras inca din tinerete de sculptura in lemn, de pictura si de poezie, faurite dupa canoanele creatiei populare. A inceput sa sculpteze cruci din stejar de la varsta de 14 ani.

Ghiduri de calatorie Sapanta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Sapanta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Casa memoriala Ion Stan Patras:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!