Obiective turistice Sarajevo, atractii turistice Sarajevo, Bosnia si Hertegovina.
  Orase Obiective turistice Sarajevo, Bosnia si Hertegovina

Obiective turistice Sarajevo

, Bosnia si Hertegovina
Publicat la: 2016-03-10 de Magda Elena

Sarajevo este capitala si cel mai mare centru urban din Bosnia si Hertegovina, cu o populatie estimata la aproximativ 400,000 de locuitori (in 2009).

Este de asemenea capitala Federatiei Bosniei si Hertegovinei si a Republicii Srpska, cat si centrului Cantonului Sarajevo.

Orasul este celebru pentru diversitatea religioasa, cu o populatie islamica, catolica si ortodoxa care coexista pasnic de multe secole.

Cu toate ca asezarea isi are radacinile in preistorie, orasul modern a fost construit ca o fortareta otomana in secolul al 15-lea.

Sarajevo a atras atentia internationala de cateva ori in istorie: In 1914, in Sarajevo a fost asasinat Arhiducele Francisc Ferdinand al Austriei, incident care a dus la declansarea primului razboi mondial, iar saptezeci de ani mai tarziu a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 1984. Cel mai recent, Sarajevo a stat sub cel mai lung asediu din istoria militara moderna, in timpul Razboiului din Bosnia.

Astazi, orasul se reconstruieste si se acomodeaza cu realitatile de dupa razboi, ca un centru major cultural si economic al tarii.

Bilete de avion spre Sarajevo:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Sarajevo:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Sarajevo:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Sarajevo - Long: 18.413034, Lat: 43.856270

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Sarajevo, atractii turistice Sarajevo, de vizitat in Sarajevo, obiective Sarajevo, atractii Sarajevo, turism Sarajevo.