Alghero din Sardinia, obiective turistice Sardinia

Alghero

Obiectiv turistic din Sardinia

In general, orasele din Sardinia nu sunt cine stie ce aparitii spectaculoase, centrele lor medievale fiind inghesuite in spatele constructiilor moderne si printre suburbiile deloc atragatoare.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre Alghero, un port dragut cu o pozitie interesanta - in jurul unui vechi centru istoric imprejmuit. Orasul, important port pescaresc, este extrem de popular printre turisti. Alghero isi datoreaza aspectul si mostenirea culturala spaniolilor si, in particular, catalanilor, care au domnit aici vreme de patru secole incepand cu 1354. Prezenta catalanilor a fost atat de atotcuprinzatoare incat regiunea isi capatase porecla de "Barcelonetta", adica Mica Barcelona.

Influenta catalanilor se face simtita si astazi, atat in limbaj - placa si igksia, de exemplu, sunt folosite in loc de piazza si chiesa (biserica) - si in stilul arhitectural preponderent spaniol al cladirilor religioase si domestice. Principalele atractii turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orasului sunt Catedrala din Piazza del Dumo (cum iesi de pe Via Roma) si Biserica San Francesco de pe Via Carlo Alberto.

Prima este o constructie catalano-gotica, infrumusetata in special de portalul aragonez, iar cea de-a doua este tot o constructie catalano-gotica (secolul al XIV-lea), decorata cu detalii renascentiste si infrumusetata de o splendida curte interioara.

Cele mai frumoase plaje sunt in partea de nord a orasului; tot aici se afla si Grota lui Neptun, unde cel mai usor se poate ajunge cu barca, chiar daca de pe uscat ti se ofera o priveliste de vis asupra zonei de coasta. Daca alegi sa vii aici cu masina, va trebui sa cobori pe Escala del Cabriol (denumirea catalana pentru "Treptele grotei", 654 la numar). Iti ia cam zece minute.

 
Bilete de avion spre Sardinia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Alghero:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne