Cagliari din Sardinia, obiective turistice Sardinia

Cagliari, Sardinia

Obiective turistice Sardinia

Pe hartie, capitala Sardiniei nu pare deloc atragatoare: are un port imens, un numar de locuitori destul de mare, mai multe ramuri industriale si cladiri moderne in exces. In realitate insa este un loc surprinzator de atragator, binecuvantat cu un superb centru vechi, o serie de monumente istorice si acces usor catre plajele din imediata apropiere si lagunele populate cu sute de pasari flamingo.

Indreapta-te mai intai catre principalul muzeu din Sardinia, Muzeul National de Arheologie, situat in partea de nord a centrului istoric, o zona incercuita de 13 fortificatii construite in stilul arhitectonic caracteristic orasului Pisa. Punctele forte ale impresionantei colectii gazduite de acest muzeu sunt cateva statuete din bronz, apogeul artistic la preistoricei culturi Nuraghi. Acelasi muzeu gazduieste si pinacoteca, o galerie de arta unde sunt expuse picturi sardiniene datand din diferite perioade.

Tot in centrul istoric se afla si Bastione San Remy, una dintre cele cateva terase ce ofera privelisti superbe asupra orasului, si Catedrala Santa Maria, al carei portal principal este flancat de mai multe sculpturi din secolul al XII-lea care, initial, fusesera destinate catedralei din Pisa. Nu uita sa cobori si in cripta bogat decorata si sapata direct in stanca.

La mica departare de aici se afla ruinele amfiteatrului roman (Viale Fra Ignazio) si bisericile Sant'Agostino (langa Largo Carlo Felice), San Saturno (Piazza San Cosimo) si Nostra Signora di Bonara (Viale Armando Diaz). San Saturno dateaza din secolul al V-lea si este una dintre cele mai importante biserici crestine timpurii din Sardinia.

Bilete de avion spre Sardinia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cagliari:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne