Coasta de Smarald din Sardinia, obiective turistice Sardinia

Coasta de Smarald

Obiectiv turistic din Sardinia

Intreaba orice italian unde ar dori cel mai mult sa-si petreaca o vacanta pe litoralul italian si aproape toti iti vor raspunde Sardinia, si in special Costa Smeralda, sau Coasta de Smarald. Povestea de basm a acestei zone de coasta din nord-estul insulei a inceput atunci cand Aga Khan a construit aici un sat-statiune de lux - Porto Cervo - in 1960. l-au urmat si alte statiuni asemanatoare, si astfel Sardinia a devenit una dintre destinatiile estivale exclusiviste din Europa.

Pe cei care au mai mult timp la dispozitie ii asteapta o multime de plaje superbe, ape turcoaz si statiuni incomparabile. Cei pe care ii cam preseaza timpul ar trebui sa se indrepte direct spre Coasta de Smarald si oricare dintre statiunile ei - Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia si cea mai cunoscuta dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante si de exclusiviste si au, in general, hoteluri de lux si sate-sta-tiuni pe masura. Alege-ti statiunea care ti se potriveste si vei avea parte de o vacanta pe cinste.

Printre statiunile mai putin dezvoltate se numara Santa Teresa, Gallura Palau, Cannigione si plajele de la Punta Falcone, Capo Testasi La Marmorata. La unele dintre principalele atractii din nordul insulei se poate ajunge foarte usor cu masina. De exemplu, pe soseaua SS199, la est de Olbia, sau din Castelsardo, pe coasta nordica, poti vizita o serie de biserici romanesti.

Daca alegi rutele din sud si vest, spre Ozleri si Sassari, vei trece pe langa o duzina din aceste biserici, inclusiv Santissima Trinita di Saccargia, cel mai frumos lacas religios din Sardinia. Acest itinerar iti ofera posibilitatea sa mergi de-a lungul superbei Valle dei Nuraghi (soseaua SS131), presarata cu misterioasele nuraghi - asezari preistorice - renumite in intreaga lume si sa ajungi la Alghero, unul dintre cele mai atractive orase nordice ale Sardiniei.

 
Bilete de avion spre Sardinia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Coasta de Smarald:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne