Muntii Gennargentu din Sardinia, obiective turistice Sardinia

Muntii Gennargentu

Obiectiv turistic din Sardinia

Interiorul Sardiniei este una dintre cele mai traditionaliste enclave rurale ale Europei Occidentale, o fortareata montana unde, adesea, oile sunt mai numeroase decat oamenii si unde obiceiurile, costumele si ritualurile traditionale sunt pastrate, si astazi, cu sfintenie in catunele izolate de aici. Iar Muntii Gennargentu ii intampina pe turisti cu frumusetea lor salbatica.

Situati in partea de est a insulei, varfurile golase si rotunde ale Muntilor Gennargentu ajung pana la 1.834 m inaltime. Numele lor inseamna "Poarta de argint" si face referire la mantaua de nea ce le acopera culmile pe timp de iarna.

Acesti munti sunt protejati de Parco Nazionale del Gennargentu, un parc national care, la drept vorbind, nu era nevoie sa fie infiintat, pentru ca aceasta zona salbatica este atat izolata incat nici macar romanii nu au reusit sa-i cunoasca toate cotloanele.

Singurul mod in care poti vizita regiunea este cu masina, pe rute precum soseaua SS125, de la Arbatax la Dorgali, sau pe rutele ce duc de la Aritzo (principala statiune) la Arcu Guddetorgiu, Seui sau Fonni, satele din Sardinia aflate la cea mai mare altitudine (1.000 m).

 
Bilete de avion spre Sardinia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muntii Gennargentu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne