Teatrul de nord din Satu Mare, obiective turistice Satu Mare

Teatrul de nord

Obiectiv turistic din Satu Mare

Functioneaza intr-o cladire construita in 1889, in stil neoclasic, cu un etaj. Fatada, realizata in trei registre, din care cel din centru este decrosat in profil semicircular, cu un acoperis cupola, are la parter un pridvor sustinut de patru stalpi. Ferestrele fatadei sunt boltite si au un ancadrament terminat in partea superioara cu frontoane triunghiulare decorative. Sala de spectacole a fost construita sa cuprinda 800 de locuri si este decorata in stucatura, cu motive specifice epocii.

Arhitectii au fost Voijta Adolf si Sziksay, iar decoratiile si frescele interioare au fost executate de Spanraft si Hirsch.

Miscarea teatrala satmareana are vechi si remarcabile traditii. Primul spectacol de teatru a avut loc la 1790, fiind sustinut de catre o trupa de teatru sub conducerea lui Moricz Gyorgy. intre 1814-1816 sunt atestate treceri ale unor trupe de la Oradea si Debrecen.

 
Bilete de avion spre Satu Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Teatrul de nord:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne