Turnul pompierilor din Satu Mare, obiective turistice Satu Mare

Turnul pompierilor

Obiectiv turistic din Satu Mare

Grosimea peretilor este de asemenea variabila,reducandu-se in trepte de la 80 cm la baza pana la 45 cm sub nivelul balconului circular. Deeasupra balconului circular si pana la baza cupolei decorative zidaria turnului are grosimea de 30 cm. Accesul pana la platforma balconului circular se face printr-o scara metalica in spirala. Platforma balconului circular perimetral este realizata sub forma de planseu de lemn sustinut de traverse metalice. Platforma este prevazuta cu o balustrada de protectie din fier forjat.

Cupola decorativa este realizata din lemn iar invelitoarea din tabla de cupru. In varful cupolei este montata o veche stema a orasului.

Intrarea in turn se face printr-un portal cu fronton triunghiular, avand deasupra trei casete formate din patru baghete de piatra cioplita, in care se aflau trei texte cu privire la la anul ridicarii turnului si contextul in care a fost realizat.

Constructorul turnului a fost Vainay Ludovic, iar restaurarea sa a fost terminata in anul 2005, cand cu ocazia zilei pompierilor la 13 septembrie acesta a putut fi vizitat. Astazi, este un simbol al orasului vechi.

 
Bilete de avion spre Satu Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul pompierilor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne