Obiective turistice Segovia, Spania
Home Orase Obiective turistice Segovia, Spania

Obiective turistice Segovia, Spania

Ca un imens vas ancorat in campia vechii Castilla, Segovia este unul dintre cele mai seducatoare orase din nordul Spaniei. In functie de locul din care vii, prima priveliste poate sa fie apeductul roman, catedrala sau palatul-fantezie de la Alcazar, toate grupate in jurul proeminentului aflorisment de calcar pe care sta orasul vechi.

Romanii au fost primii care au recunoscut atractiile locului: apeductul inalt de 29 m ce se intinde in Piaza de Azoguejo este inca in picioare, ca o dovada a superioritatii inginerilor romani. Dupa dominatia vizigotilor si a maurilor, Segovia a devenit ceea ce este in anul 1088, cand regele castilian Alfonso al VI-lea si-a instalat aici Curtea si a inaugurat o perioada de prosperitate, reprezentata de peste 40 de biserici romane.

Segovia a atins apogeul in 1474, cand Isabel la Catolica a fost proclamata regina a Castiliei in biserica de la San Miguel. Orasul a intrat in declin sub regii Habsburgi (secolele al XVI-lea si al XVII-lea), dar s-a bucurat de o renastere in secolul al XVIII-lea.

Atractii turistice Segovia

Tag: Obiective turistice Segovia, Atractii turistice Segovia, De vizitat in Segovia, Ce vizitam in Segovia, Top atractii turistice Segovia, Top obiective turistice Segovia, Ghid turistic Segovia.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne